Fakta om Milano

Fakta om Milano

Nike Milano Milano är Italiens finansiella centrum. Milano är landets näst största stad med ca: 1.3 miljoner invånare (2004) i centrala kärnan och cirka 3.1 miljoner invånare (31 maj 2005) i provinsen.

Milano är en provins i regionen Lombardiet. Milano är även huvudort i provinsen Milano samt huvudstad i regionen Lombardiet.

Tidszon: Samma som Sverige.
Valuta: Euro 100 sek ~ 10,71 Euro

Kommunikation: Kommunikationen är väl utbyggd och det finns både spårvagn, buss och tunnelbana. En biljett inom centrum kostar €1 och räcker i 1 timme. Biljetter inhandlas i ATM (Azienda Trasporti Municipali).

Taxi: Taxi bilar stoppas inte på gatan i Milano utan man vänder sig till en taxi stolpe. Taxi är ganska enkelt att få tag på, förutom vid vissa speciella evenemang. Taxitips:Många hotell har direktlina till taxibolagen vilket gör att dom kan bli prioriterade och på så sätt snabbare få tillgång till en ledig taxibil.

Att tänka på: Affärernas öppettider i Milano är vanligtvis mellan 09:30 till 13:00 för att sedan stänga för att öppna igen runt 15:00 tiden och sedan ha öppet fram till 19:30. Det man ska veta om man åker till Milano för att shoppa loss i modemetropolen är att de flesta affärerna har stängt hela söndag och fram till 15:00 på måndagen.

Karta över Milano

Google har en bra karta där man kan se de gator och sevärdigheter som finns i Milano. Kartan över milano kan du se här.

Vill du ha en karta i pappersformat så finns detta oftast gratis att få på hotellen i Milano. Dessa kartor är fullt dugliga och räcker för det flesta besökare gott och väl för att navigera sig fram runt Milanos gator och torg.

Vädret i Milano just nu

Senast ändrad: måndag 06 november 2006