Resa till Milano

Flygplatser runt Milano

Det bästa sättet att resa till Milano från Sverige är med Flyg. Flygtiden är cirka 2 timmar och 40 minuter från Stockholm Arlanda.

I Milano finns tre flygplatser. Linate, Malpensa och Bergamo.

Linate - Flygplats

Linate är den flygplats som ligger närmast Milano (cirka 10 km) och det går enkelt och snabbt att ta sig in till citykärnan.

En taxi till city från Linate kostar cirka 15 Euro. Men det går även snabbt och bra att ta bussen som går ända fram till Centralstationen för att sedan ta sig vidare inom Milano.

Malpensa - Flygplats

Malpensa är en av Europas mest moderna flygplatser och renoverades 1998 för att möta upp den stora flygtrafiken i området.

Från Malpensa flygplats in till Milano tar du dig enklast med någon av de bussar som trafikerar Malpensa och Milanos Centrum. Från Malpensa finns även en järnväg som förbinder flygplatsen med Milano.

Bergamo - Flygplats

Från Bergamo flygplats (Aeroporto Milano Orio al Serio Bergamo) till Milano är det cirka 85 km. Buss kostar cirka €12 tur och retur till Centralstationen i Milano. Mellan Milano och Orio al Serio går det cirka 40 bussar åt vardera riktining dagligen.

För information om avgångar och tider mellan Milano och Orio al Serio kan du läsa mer här.

Boka flygresa till Milano

Bra biljetter och priser till Milano kan man boka genom Flygvaruhuset som även tillhandahåller hotell och paketresor till Milano.

Även MrJet har en bra sida där man kan hitta de billigaste flygresorna till Milano. Här finner man även hotellerbjudanden vilket gör att man kan sätta ihop din egen paketresa till Milano.

Det som är bäst med ovanstående sidor är att du på ett enkelt och överskådligt sätt får en överblick av vilket flygbolag som ger det bästa priset, och inte minst viktigt, den kortaste flygtiden till Milano för att optimera sin tid så mycket som möjligt på orten istället för på flygplatser.

Ett tips om du flyger från Arlanda till Milano är att kolla upp SAS som flyger dagligen från Arlanda till Milano - Linate flygplatsen direkt utan mellanlandning.

Läs mer om var och hur du hittar den billigaste flygbiljetten till Milano under Flyg till Milano.

Senast ändrad: fredag 17 november 2006