Il Duomo

Katedralen Il Duomo i Milano

Il Duomo Milano Katedralen Il Duomo tog 500 år att bygga och är en mycket vacker skapelse som är placerad mitt på torget Piazza Duomo i centrala Milano.

Än idag arbetas det på katedralen, nu handlar det mestadels om reparationer och underhåll av den väldiga katedralen i Milano. Milanos katedral är den tredje största i världen, och endast katedralen i Rom och Sevilla är större. Katedralen består av hela 52 pelare som vardera representerar en vecka i årets alla 52 veckor.

Efterssom att katedralen är placerad mitt i centrum och mycket av andra intressanta besöksmål som shopping och andra sevärdigheter ligger här i närheten så är det bra att veta var Il Duomo ligger då man ska leta efter något ställe. Bra att tänka på är att det lägsta gatunummret alltid är närmast Il Duomo.

Gör ett besök i värdens 3:e största katedral

Visst ska du passa på att besöka katedralen i Milano när du gör ett besök i staden. Katedralen är öppen dagligen från 9 till 19. Att tänka på när man besöker Il Duomo är att kvinnor måste ha sina axlar täckta.

Vill du få en fantastiskt upplevelse när du är i milano kan du ta dig upp i toppen av Il Duomo (cirka 900 trappsteg) en klar och vacker dag och då ha möjlighet att se ut över hela staden Milano och kanske till och med få en skymt av de vita alperna i norra italien.

Senast ändrad: lördag 18 november 2006