Shopping i Milano

Milanos modedistrikt

I Milano består modedestriktet av en kvadrat i norra delen av citykärnan av Milano. Modedestriktet omges av gatorna Via Della Spiga, Corso Venezia, Via Montenapoleone och Via Monzoni. Inom dessa fyra gator kan du hitta det mesta i klädväg. Gatorna Via Montenapoleone, Via Sant'Andrea och Via Della Spiga kallas tillsammans för den gyllene triangeln.

Andra områden där man kan finna bra shopping i Milano är runt Duomo samt i den vackra gallerian Galleria Vittorio Emanuele II. Vidare runt Piazza Duomo finns butiker som Zara, Sisley och det stora shopping centeret la Rinascente.

Armani Milano Att tänka på om du åker till Milano för att shoppa är att under augusti månad så är många butiker och restauranger stängda.

Via Della Spiga

Om du kommer norrifrån in till Milano och precis gått in genom muren så mötts du av denna lyxiga shopping gatan som ingår i Milanos modedistrikt.

Mer om shopping och butiker på Via Della Spiga i Milano.

Via Montenapoleone

Här finns det mesta av de värdens stora modedesigners representerade. Gucci, Versace, Valentino och Ralph Lauren för att nämna några.

Läs mer om shopping och butiker på Via Montenapoleone i Milano.

Via Manzoni

Via Manzoni är en rätt livad gata med mycket trafik och inte en speciellt trevlig shoppinggata. Men här ligger även en del exklusiva butiker som Armanis flaggskepp över ett helt kvarter. För att inte glömma den lilla trevliga butiken Plus IT (+IT) där du finner blandade märken som handväskor, glasögon och sneakers av bland annat märkerna C'N'C Costume National, GF Ferré och Just Cavalli. Butiken ligger på Via Manzoni, 25.

Läs mer om shopping på Via Manzoni och butikerna efter gatan.

Corso Venezia

Corso Venezia tar över där Corso Buenos Aires slutar mot Milanos centrum sett. På Corso Venezia mellan gatorna Via Della Spiga och Via Montenapolone finns mycket intressanta butiker.

Läs mer om shopping och butiker på Corso Venezia i Milano.

Senast ändrad: onsdag 21 november 2007